Gosti novog Učitavanja u vrtu: Josipa Marenić i Matija Perković

Nova umjetnička sezona u Zagrebu počinje žestoko – izložbe i pjesničke tribine na sve strane! Pritom se nadam da ćete među šarolikom ponudom nadolazećih kulturnih sadržaja ovaj utorak uspjeti nazočiti novom izdanju pjesničke tribine Učitavanje koja polako ali sigurno postaje jedna od profiliranijih književnih tribina u našoj metropolici.

Iduće Učitavanje u vrtu održat će se na već poznatome mjestu – u ljetnom dvorištu Vintage Industrial Bara, i to dana 11. 9. 2018. (utorak). Upad na tribinu koštat će točno nula kuna, a moći ćete nazočiti razgovoru i čitanju stihova Josipe Marenić i Matije Perkovića, dvoje zanimljivih domaćih pjesnika mlađe generacije.

Cijeli događaj starta u 18 sati, a tribinu će ponovno moderirati mladi i perspektivni pisac Vigor Vukotić, koji je na prvom ovosezonskom Učitavanju prije par tjedana debitirao u ulozi voditelja i izvrsno se u njoj snašao, postavljajući gostima elokventna i zanimljiva pitanja o pisanju i književnosti općenito.

Književna tribina Učitavanje inače je izrasla iz donedavne tribine pod nazivom Poezija u Kavezu, koja se također održavala u okrilju zagrebačkog Vintagea. Svi koji ste već posjetili Učitavanje ili Poeziju u Kavezu, već znate da su organizatori za vas pripremili zanimljiv i misaono-osjetilno stimulativan umjetnički program. A svi vi koji još niste posjetili spomenutu tribinu a ljubitelji ste pisane riječi – ovo vam je savršena prilika da se upoznate s radom ovotjednih gostiju, te da u ugodnom ambijentu upoznate i istomišljenike s kojima možete neopterećeno proćaskati o poeziji uz pokoju pivu.

Ucitavanje
Foto: Facebook/Književna tribina Učitavanje

O ovotjednim gostima:

Josipa Marenić je rođena u Zagrebu 1982. godine. Završila je studij teologije. Tek je odnedavno „propisala“ što se tiče proze, no s poezijom se već mnogo dulje druži. Dosada ju je objavljivala u različitim zbornicima i časopisima (Zarez, Riječi, Balkanski glasnik, CK 13, Stihovnica, Art Attack…). Objavila je pjesnički prvijenac Let ruku. U Centru za kreativno pisanje vodila je tribinu Pjesnički dvoboj, te i sama rado gostuje na tribinama i različitim pjesničkim događanjima poput Jutra poezije, Zagrijavanja, Odvalimo se poezijom. Ponekad piše za portale (Cekape, PS-portal…) kritike i osvrte.

Matija Perković rođen je 1986. godine u Zagrebu. U Zagrebu završio Klasičnu gimnaziju i Pravni fakultet. Godine 2016. objavljena mu je zbirka filozofsko-teoloških pjesama Zaređeni Bar Bar koja je pobijedila na natječaju Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić. Iste godine objavljena mu je i kratka antiratna lirska proza Dvije smrti Romana Nikpalja, koja tematizira stradanja vojnika u I. svjetskom ratu i prema kojoj je doc. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Jasmin Novljaković napravio predstavu. Osim navedenih radova objavljivanje čekaju još dva romana (SF U sjeni razvalina i obiteljska drama/socijalna tragedija o preljubu i međuljudskim odnosima Raskol) i zbirka pjesama Na vrhu planine (Zbirka rituala).

***

Preporučeni tekst: Večer poezije u Vintage Industrial Baru

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *