Uskoro nova cjelodnevna pivska bakanalija u Močvari

Sve u vezi s pivom u našim krajevima ima prođu. Osim toga što to govori ponešto o hrvatskom karakteru, možemo biti sretni što bar neke grane industrije kod nas cvjetaju, ne? Tako pivnice, craft pive i pivski festivali kod nas posljednjih godina niču poput gljiva. A uskoro nam se sprema i novo izdanje BeerYard festivala u kultnom zagrebačkom alternativnom klubu Močvara.

BeerYard 1
Foto: Facebook/BeerYard Festival

Na novom izdanju ovog hedonističkog močvarnog festivala cijeli jedan dan moći ćete se za cijenu od 40 do 50 kuna natankavati bezbrojnim vrstama pive, prežderavati se uličnim zalogajčićima te uživati i u nastupu bendova.

BeerYard 2
Foto: Facebook/BeerYard Festival

Ovo je već treća godina održavanja BeerYard festivala u Močvari, što znači da se radi o već profesionalnoj i uhodanoj ekipi koja zna kako ugoditi svojim posjetiteljima. Ove godine njihov pivsko/gurmansko/glazbeni festival održat će se u subotu 1. 9. 2018. s početkom u 13 sati.

Na festivalu će vas dočekati nepregledni redovi piva svih mogućih domaćih i stranih marki. Organizatori najavljuju najbolja razvikana i manje razvikana domaća piva, kao i odlične strane pivovare, mnoštvo hrane i raznolike live bendove za svačiji ukus.

BeerYard 3
Foto: Facebook/BeerYard Festival

Također, ovaj se događaj oglašava kao okupljanje za sve prave “pivske geekove”, za čija profinjena nepca industrijski štancana piva nikako ne mogu dobiti prolaznu ocjenu. Stoga je za pretpostaviti da će ovdje ljubitelji craft piva i malih pivovara doći na svoje.

BeerYard 4
Foto: Facebook/BeerYard Festival

Što/koga možete očekivati na festivalu?

Kao posebnu poslasticu najavljeno je ovogodišnje predstavljanje manchesterske pivovare Cloudwater Brew Co. koja je 2017. godine na portalu RateBeer proglašena drugom najboljom pivovarom na cijelome svijetu. No, oni su samo jedni u nizu respektabilnih inozemnih pivskih proizvođača koje ćemo ove godine moći kušati u Močvari. Tako će zastupljeni biti i Hop Hooligans (Rumunjska), Brew Yout Mind (Mađarska), Horizont Brewing (Mađarska), Piwne Podziemie (Poljska), Meadly (bugarska medovača), Hohjala Brewery (Estonija), Reservoir Dogs Brewery (Slovenija) i Lobik Brewery (Slovenija).

BeerYard 5
Foto: Facebook/BeerYard Festival

Od domaćih pivskih brendova bit će zastupljeni: 5th Element, Beckers Craft Brewery, Black Hat Craft Brewery, BURA BREW Craft Brewery, Dubrovačka Pivovara, Medvedgrad, Mlinarica, Nova runda, Pivionica, Positive Brewery, PriMarius Craft Brewery, Pulfer, Valens, Varionica, Zeppelin Craft Brewery i Zmajska pivovara.

BeerYard 6
Foto: Facebook/BeerYard Festival

Od glazbe, tog će se dana u vrtlogu pivskih isparenja moći čuti note hardcore punkera Stronghold, indie rockeri Sleppyheads, psihodeličari Killed a Fox i horror punkeri Saucesce.

***

Preporučeni tekst: U Kanadi se kuha prvo PRAVO pivo od kanabisa!

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *