U javnosti osvanule prve fotke zlog klauna sa snimanja filma “Ono: 2. dio”!

Tijekom prošle godine sigurno ste bili svjesni silnog uzbuđenja koje se podiglo oko izlaska prvog dijela filmske ekranizacije romana Ono autora Stephena Kinga. Film o demonskome klaunu koji ubija i terorizira djecu malenoga gradića u američkoj državi Maine bio je sniman pod golemim pritiskom, jer prvotna ekranizacija, Ono iz 1990. godine, smatrana je klasikom horor žanra te je traumatizirala cijelu jednu generaciju klinaca iz 90-ih, utjeravši im u kosti strah od klaunova.

No, prvi dio nove filmske ekranizacije jednog od Kingovih najpoznatijih i najambicioznijih literarnih ostvarenja, usprkos nezahvalnom natjecanju protiv kultnog filmskog ostvarenja na kojem je odrastala cijela jedna generacija ljudi, ipak je uspio zabezeknuti i opčiniti moderne posjetitelje kinodvorana. Zapravo, Ono, 1. dio iz 2017. godine uspjelo je i više od toga, te trenutno glasi kao jedan od najprofitabilnijih i najgledanijih hororaca svih vremena!

Nevjerojatan uspjeh nove ekranizacije priče o demonskom klaunu

Ovaj nevjerojatan uspjeh moderna ekranizacija priče o demonskome klaunu ostvarila je pomoću nekoliko ključnih faktora. Kao prvo, na ruku joj je već u startu išlo što se producenti u promotivnim materijalima nisu libili pokazati kako će nova verzija slijediti knjiški predložak mnogo vjernije nego mini-serija iz 1990. To je automatski značilo veće količine jeze i krvi, kao i apeliranje na ogromnu Kingovu čitalačku publiku.

Kids take on Pennywise in the IT movie!https://goo.gl/0l3RDX#IT #ITMovie #StephenKing #Pennywise #Clown #ITtheClown #PennywisetheClown

Objavljuje TechMASHUtorak, 9. svibnja 2017.

Osim toga, film je bio uspješan i zbog proračunate marketinške kampanje koja je istovremeno otkrivala i mnogo i malo, povisujući tenzije u vezi s novom ekranizacijom do neslućenih razmjera i cijelih pola godine prije izlaska samog filma.

Cijeli film također je ciljao na nešto širu publiku nego li vaš prosječni kasapiteljski hororac. Jer, ova filmska ekranizacija bila je spoj stravične atmosfere i vrlo uspješno izvedenoga humora. Osim toga, film se nije fokusirao samo na natprirodne događaje, već je prezentiran prvenstveno kao priča o odrastanju grupe prijatelja, a to je upravo način na koji se i treba ekranizirati većina Kingovih djela, jer i on stavlja maksimalni naglasak prvo na likove i njihove životne priče, a tek u drugom planu su horor i natprirodno.

Same lokacije snimanja, scenarij, likovi i glumci koji ih tumače bili su temeljito promišljeni, što se vidi i u krajnjem proizvodu. Pa ipak, nedvojbeno je da najveća zasluga za uzbuđenje oko novog filma pripada glumcu Billu Skarsgårdu, kojeg je zapao zahtijevan zadatak tumačenja uloge zlog klauna Pennywisea.

IT movie part 2 release date REVEALED: When can fans expect the Pennywise Clown sequel? | The…

Objavljuje The LocusUtorak, 26. rujna 2017.

Ogromna očekivanja

S obzirom na to da je klauna u ekranizaciji iz 1990. glumio legendarni glumac Tim Curry, i da je njegova interpretacija lika postala ikonična u najmanju ruku kao i filmska interpretacija Freddyja Kruegera, Billa Skarsgårda pri samom početku projekta dočekale su salve negativnih kritika, još i prije nego li ga je itko vidio u ulozi koju je trebao tumačiti.

Pa ipak, sve se to promijenilo s prvim promotivnim videima te naposljetku i sa samim filmom, jer je publici postalo jasno da je Bill bio savršen čovjek za preuzimanje uloge ovog nadrealnog zlikovca. Njegov klaun Pennywise istodobno je bio i drag i uznemirujuć, opasan i zaigran, djetinjast i manijakalan, te proračunat i potpuno nepredvidljiv.

Procurile prve fotke Pennywisea iz nastavka filma Ono!

Zato vam s oduševljenjem danas mogu pokazati fotke koje sam iskopao iz bespuća interneta. Radi se o prvim fotkama sa seta drugog i zaključnog nastavka moderne ekranizacije filma Ono, a koje pokazuju Billa Skarsgårda u klaunskom kostimu na jednoj vrlo znakovitoj lokaciji, koju će čitatelji knjige odmah prepoznati.

Ovo su prve fotke Billa Skarsgårda na setu nastavka filma koje su uspjele završiti u javnosti, iako je samo snimanje već praktički završeno. Na ovim fotkama možemo vidjeti klauna Pennywisea na ramenu velike statue lika iz američkog folklora, drvosječe Paula Bunyana.

Fotke su snimljene u Port Hopeovom spomen-parku, gdje je za potrebe snimanja već prije nekog vremena bila postavljena statua Paula Bunyana. Ovo ujedno potvrđuje da će se u novom filmu doista naći kultna scena iz Kingove knjige, koja uključuje klauna i spomenutu statuu.

Na još nekim fotkama iz priloženoga YouTube videa, koje se čine kao da su snimljene na istome setu, vidimo Pennywisea kojeg pridržavaju velike sajle i koji drži u ruci svežanj balona. Stoga možda možemo pretpostaviti da će spomenuta scena uključivati klauna koji lebdi uz pomoć svojih zloglasnih cirkusnih balona.

Drugi nastavak moderne ekranizacije filma Ono trebao bi se pojaviti u kinima za godinu dana, oko 6. 9. 2019. godine. Radnja filma odvijat će se 27 godina nakon radnje prvoga filma. U fokusu će ponovno biti likovi koje smo upoznali u 1. nastavku, no ovog puta oni će se na ekranu pojaviti kao odrasli ljudi, a ne više kao klinci.

***

Preporučeni članak: Novi trailer filma o Freddieju Mercuryju i grupi Queen obara rekorde gledanosti!

Boemski kutak, Film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *