Traže se pustolovni kreativci za sudjelovanje na umjetničkoj rezidenciji u Muzeju vještičarstva i magije

Muzej vrlo zanimljivog naziva i tematike – Muzej vještičarstva i magije u Velikoj Britaniji – traži pustolovne umjetnike iz cijelog svijeta zainteresirane za sudjelovanje u umjetničkoj rezidenciji! Iako ovaj natječaj zvuči kao preuzet iz neke još neobjavljene knjige o Harryju Potteru, radi se o ozbiljnom i vrlo interesantnom projektu.

Zato, ako tijekom 2020. godine imate vremena za višemjesečni kreativni boravak u Britaniji, pažljivo pročitajte propozicije natječaja u nastavku, jer možda ćete upravo vi biti sretnik koji će biti odabran za sudjelovanje na ovoj mističnoj rezidenciji.

Vrlo osebujna rezidencija u vrlo osebujnom muzeju

Muzej vještičarstva i magije (Museum of Witchcraft and Magic) nalazi se u priobalnom mjestašcu po imenu Boscastle u jugozapadnoj britanskoj pokrajini Cornwall. Osnovan je 1951. godine, te slovi kao jedan od muzeja s najvećom kolekcijom okultnih, magijskih i ezoteričnih artefakta u cijelom svijetu.

Umjetnička rezidencija o kojoj je ovdje riječ održat će se u ovoj instituciji tijekom proljeća i ljeta 2020. godine. Za potrebe ove rezidencije, muzej će među prijavnicama iz cijelog svijeta odabrati jednog umjetnika koji će nekoliko inspirativnih mjeseci stvarati radove inspirirane okultnom tematikom i postavom samoga muzeja. Prijaviti se mogu svi koji se bave nekom vrstom vizualne umjetnosti (crtanje, slikanje, kiparstvo, fotografija, film, tekstilni dizajn…), kao i kreativci koji se izražavaju kroz zvukovni medij, a u obzir dolaze i projekti poput ilustriranih umjetničkih knjiga.

Detalji o sudjelovanju

Rezidenciju planira organizacija Friends of the Boscastle Museum of Witchcraft, koja ujedno i prikuplja financijska sredstva za funkcioniranje muzeja. Ova će organizacija odabranom umjetniku osigurati novčani iznos od 1000 funti za troškove putovanja i smještaja prilikom održavanja rezidencije. S druge strane, od odabranog umjetnika očekivat će se da sam pokrije sve troškove pri izradi prijavljenog projekta (npr. troškovi za nabavku materijala i opreme, troškovi za eventualno iznajmljivanje umjetničkog ateljea i slično).

Samo trajanje rezidencije uvelike će ovisiti o vremenu potrebnom za izvođenje odabranog projekta, no okvirno će se održati tijekom proljeća i ljeta iduće godine.

Nakon dovršetka rezidencijalnog projekta, nastala umjetnikova djela bit će izložena u Muzej vještičarstva i magije, kao i na godišnjem okupljanju organizatora Friends of the Boscastle Museum of Witchcraft.

Način prijave

Prijave za rezidenciju “slučajno” se zaprimaju sve do iduće Noći vještica, tj. do datuma 31. 10. 2019. Rezultati selekcijskog postupka bit će poznati početkom 2020. godine.

Ako ste zainteresirani okušati sreću, prijaviti se možete putem online prijavnice. U njoj je, uz uobičajene formalne podatke, potrebno priložiti i kratki opis koncepta te plan izvedbe umjetničkog projekta kojeg biste ostvarili za vrijeme trajanja rezidencije. Također, u prijavi je potrebno priložiti i linkove na kojima je moguće vidjeti do 10 vlastitih umjetničkih djela, kao i navesti sudionikova dosadašnja umjetnička postignuća.

Iz svega navedenog, jasno je da je ovo avantura kakva se ne propušta. Ne samo da će odabrani sretnik biti u prilici uživati u kreativnom boravku posred atmosferičnog pejzaža sjeveroistočne obale Velike Britanije, već će biti u prilici značajno produbiti svoje znanje o okultnim i ezoteričnim temama te predstaviti svoje stvaralaštvo u ovom osebujnom i vrlo posjećenom muzeju.

Prijavom ne gubite ništa, zato tastaturu u ruke!

***

Preporučeni tekst: Princip po kojem funkcionira magija u većini okultnih praksi

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.