Sudjelujte u umjetničkom natječaju na temu djetinjstva!
Djetinjstvo kao opsesivna tema umjetnosti

Djetinjstvo je vrhunska utopija. Iako gotovo ničije djetinjstvo nije bilo isključivo razdoblje sreće, zabave i spokoja, gotovo svi ovo razdoblje pamtimo kao jedan od vrhunaca naših života.

Ubrzano zaboravljamo na većinu loših iskustava iz tog mitskog vremena prije nego li smo oboljeli od “epidemije odraslosti”, pa kao već stasali ljudi mislima slikamo idealizirani pejzaž uspomena u kojima se uvijek osjećamo dobrodošlo, sigurno i sretno. Mnogi od nas upravo iz ovih razloga posvećuju ostatak svojih odraslih egzistencija pokušaju obnove načina života i razmišljanja iz ovih jednostavnijih vremena. No, je li uopće moguće obnoviti djetinjstvo?

Sve su ove teme od izrazite važnosti za svakog od nas kao pojedinca koji prolazi kroz proces neprestane formacije i redefinicije vlastite osobnosti. Stoga je tema djetinjstva jedna od univerzalnih tema umjetnosti koju opsesivno prati velik broj kreatora i konzumenata kreativnih sadržaja.

Dijetinjstvo 1
Foto: Pixabay
Prijava na natječaj

Ako se i sami u svome kreativnom radu često bavite sjećanjima na prohujalo djetinjstvo, tada obratite pažnju jer je NEMA, online časopis za književnosti i umjetnost nedavno objavio poziv svim piscima i audio-vizualnim umjetnicima da se uključe u natječaj za novo specijalno izdanje njihovog online časopisa posvećeno upravo ovoj temi.

Na natječaj se možete prijaviti poezijom, prozom ili publicističkim tekstovima, jednako kao i vizualnim i audio-vizualnim radovima.

Natječaj je otvoren do 10. 4. 2019., a autori se trebaju prijaviti samo s jednim svojim radom, osim iznimno u slučaju slanja vizualnih radova, čiji je poželjan broj od 1 do 12 komada.

Djetinjstvo 2
Foto: Max Pixel

Radove je potrebno poslati na mail adresu magazinnema@gmail.com uz napomenu “Djetinjstvo” u naslovu elektroničke poruke.

Sad je vaše vrijeme da zasjate. Izvadite iz svojih radnih ladica onaj prašan rukopis na koji ste već gotovo i zaboravili i podijelite s publikom vlastita sjećanja i promišljanja o najranijim danima.

Originalni tekst natječaja možete pogledati na ovom linku (KLIK).

Sretno na natječaju!

***

Preporučeni tekst (KLIK): Počele prijave za novu sezonu najvećeg pjesničkog online natjecanja na Balkanu!

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *