Spaljeni bend tvrdi da su slučajno obrisali svoj novi album

Ponekad imate loš dan jer vam auto odbija startati na polasku za posao, ili vam prodavač proda stari i nepodgrijani hamburger. No, da peh može biti još i mnogo veći od sitnica kojima se obično opterećujemo ukazuje i današnja čudna priča iz svijeta rock’n’rolla!

Band po imenu Steel Panther stvorio si je kultni status među metal i glam rock publikom. Poznati su po svojim seksualno eksplicitnim pjesmama i imidžu dekadentnih party životinja, uspješno pokušavajući parodirati raskalašeni imidž nekadašnjih glam rock zvijezdi.

Steel Panther 2
Foto: Wikipedia

No, incident koji se bandu Steel Panther navodno nedavno dogodio možda doista ukazuje da su ozbiljno pretjerali s partyjanjem i da ne bi bila loša ideja da se napokon malo priberu i otrijezne. Jer je bend u javnost izašao s pričom da su, pazite sad ovo, slučajno izbrisali gotovu audio snimku svojeg cijelog novog glazbenog albuma! 😀

Do ovog bizarnog incidenta navodno je došlo prilikom uploadanja audio snimke novog albuma na SoundCloud. Izgubili su cijeli gotovi proizvod. Band tvrdi kako su zapamtili većinu snimljenih tekstova i melodija, no zahvaljujući ovom nesvakidašnjem gafu, mjeseci snimanja u studiju otišli su im u vjetar, te će morati cijeli proces ponoviti još jednom. Na jednom od hard driveova uspjeli su sačuvati, kažu, snimljene fragmente samo jedne njihove pjesme.

Tužna istina ili prevara?

Steel Panther 3
Foto: Wikimedia Commons

Međutim mnogi su njihovi fanovi, izgleda, nanjušili nešto čudno u ovoj priči. Na internetu se tako šire komentari navodnih stručnjaka kako nije moguće izgubiti podatke prilikom uploada na SoundCloud. Izvorne snimke bi prilikom ovakvog scenarija trebale bi ostati sačuvane u audio editoru, tvrdi jedan od samoproglašenih studijskih stručnjaka na YouTubeu.

Imajući na umu Steel Pantherov zajebantski status, doista nije nemoguće da se radi samo o velikoj šali, ili pak o marketinškom triku skretanja pozornosti na njihov novi album. No, s druge strane, njihovom bi imidžu notornih rock pijanaca i kurviša baš odgovaralo da se jedan dan probude nakon lude noći i otkriju kako više nemaju niti jednu snimku svoga novog remek-djela. 😀

***

Preporučeni tekst: Ona je “The Grindmother”, baka koja pjeva u ekstremnom metal bendu

Bizarno, Boemski kutak, Glazba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *