Regionalni poetski i prozni natječaj “Udruženja Nezavisnih Pisaca” iz Srbije

Radovi vam se nesmiljeno talože u najmračnijoj ladici radnoga stola, a vi pišete i pišete i dalje… Poznat mi je taj scenarij. Zato ću vam reći sljedeće – vrijeme je da se zauzmete za sebe i počnete negdje i slati sve te svoje salve riječi na kojima toliko predano radite. Nitko neće nekim čudom nabasati na vas dok se u svome stančiću ili kući učinkovito krijete od svijeta. Vrijeme je za izlazak u svijet!

Prijavite se na UNP-ov regionalni književni natječaj!

Stoga vam danas prenosim informacije potrebne kako biste neki od svojih radova prijavili na poetski i prozni natječaj “Udruženja Nezavisnih Pisaca” iz Srbije. Na natječaj se moguće prijaviti besplatno, a organizatori poručuju kako su dobrodošli radovi pisani na svim ex-YU jezicima, tako da doista nemate izlike da se ne prijavite i učinite onaj prvi i najvažniji korak u karijeri nekog pisca! (Najvažniji nakon samog pisanja, dakako).

Javni natječaj “Udruženja Nezavisnih Pisaca” iz Srbije potražuje radove za:

  • zbornik poezije Čigra
  • zbornik kratkih priča Klikeri
  • zbornik kratkih priča fantastike Kaleidoskop
  • zbornik književnosti za djecu Klik klak
Pisaca masina
Foto: Pexels

Pravila natječaja

Ako šaljete poeziju, tada znajte i da poslane pjesme ne smiju premašivati dvije stranice A5 formata u Wordu, te da na natječaj možete poslati maksimalno 3 pjesme. Same pjesme mogu već biti prethodno objavljivanje, jedino ne smiju biti već objavljene u nekom od prethodnih izdanja “Udruženja Nezavisnih Pisaca”. Također, radovi moraju biti lektorirani.

Kratke priče mogu biti maksimalne dužine od 1500 riječi, moraju biti lektorirane, te mogu također prethodno biti objavljene osim u prethodnim izdanjima UNP-a. Možete odjednom poslati maksimalno 2 kratke priče.

Fantastične priče za zbornik Kaleidoskop mogu biti maksimalne dužine od 2500 riječi, možete ih poslati maksimalno 2 odjednom i moraju biti lektorirane. Također mogu biti već objavljene, osim u u prethodnim izdanjima UNP-a.

Na natječaj za dječji zbornik Klik klak možete slati pjesme, priče, bajke i basne. Možete odjednom poslati maksimalno dva rada. Proza za ovaj zbornik ne smije biti duža od 1500 riječi, a poezija ne smije premašivati 2 A5 stranice u Wordu. Radovi mogu biti već objavljeni, osim u u prethodnim izdanjima UNP-a.

Pisanje
Foto: libreshot.com

Možete se odjednom prijaviti za uvrštavanje u sva četiri nabrojana zbornika, samo vodite računa o tome da je rok za prijavu na natječaj do ponoći 31. 9. 2018. Potrebno je poslati radove na mail unp.konkurs@gmail.com isključivo u Word dokumentu. U naslovu maila potrebno je naznačiti za koje se od četiri ponuđena zbornika prijavljujete. U vašoj prijavi potrebno je navesti puno ime i prezime i vašu adresu, za slučaj osvajanja nagrade.

Za što se natječete?

U sve četiri kategorije stručni će žiri odabrati tri najbolja rada čiji će autori dobiti po jedno izdanje tiskanog zbornika u kategoriji za koju su nagrađeni. Također, svi sudionici čiji radovi budu uvršteni u bilo koji od četiri zbornika će dobiti poziv da se priključe članstvu “Udruženja Nezavisnih Pisaca”.

Sami zbornici bit će objavljeni u elektronskom izdanju (te će biti ponuđeni za besplatno skidanje s interneta), zatim u PDF formatu na blogu UNP-a, te u tiskanim izdanjima koje će biti moguće nabaviti putem Amazona.

Kompletni tekst natječaja možete pogledati na priloženom linku. Sretno s prijavama!

***

Preporučeni tekst: Recenzija: Zbirka poezije “Uzbrdo” Ane Brnardić

Boemski kutak, Književnost, Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.