Predstavljanje zbornika Književne grupe 90+

Uvijek je ohrabrujuće vidjeti kad netko od najmlađe generacije domaćih pjesnika i prozaika uspije postići nekakav uspjeh koji se ne svodi tek na pjesničko čitanje u polupraznom baru s publikom utonulom u zimski san.

Kolektiv mladih pisaca znan pod imenom Književna grupa 90+ tako nas je ovih dana ohrabrio najavom izlaska svoje prve zajedničke knjige, koju će izdati ni manje ni više nego značajna domaća izdavačka kuća Fraktura.

Članovi kolektiva 90+ zastupljeni u zborniku Netko podvikne, djeca odrastu zovu se Lana Bojanić, Martin Majcenović, Lara Mitraković, Ema Pavlović, Josip Razum i Vigor Vukotić. Njihov zbornik među svojim koricama okupit će i poeziju i prozu ovih autora, a najavljeno predstavljanje njihove knjige održat će se u 19 sati dana 22. 10. 2018. u kinu Grič na adresi Jurišićeva 9 u Zagrebu.

Grupa 90+
Foto: Facebook/Književna grupa 90+

Ovaj zbornik produkt je trogodišnjeg djelovanja Književne grupe 90+, koja je, usput, svoj naziv dobila tako što su svi članovi kolektiva rođeni 1990. godine ili kasnije.

Iza njih je do sad par desetaka javnih nastupa, a većinom su bili objavljivani u književnim časopisima i internetskim portalima. Zbornik Netko podvikne, djeca odrastu tako je kraj jedne (početne) ere i početak idućeg poglavlja u djelovanju ovog književnog kolektiva.

***

Preporučeni tekst: Recenzija: roman “Hotel Zagorje” Ivane Bodrožić

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *