Otvara se muzej kojeg će poželjeti posjetiti svi “stoneri” na svijetu :)

Mnogi pizzu smatraju najpopularnijim jelom na svijetu, a razumljivo je zašto. U današnje vrijeme gotovo je nemoguće otputovati u neki dio zemlje u kojem bar ponegdje ne biste mogli pojesti ovu popularnu “palačinku” popločenu raznim sastojcima.

Neki ljudi, međutim, svoju ljubav prema pizzi iskazuju na pomalo neočekivane načine. Tako se netko u New Yorku dosjetio otvoriti muzej posvećen ovoj talijanskoj ljepotici od brašna.

Njujorški muzej pizze zaživjet će “preko bare”, na žalost, samo privremeno. Bit će otvoren ovoga listopada, u razdoblju od 13. do 28. 10. 2018. Ako ste toliko opsjednuti pizzom da bi bili spremni potegnuti preko oceana kako biste posjetili Muzej pizze, ili ako ćete se baš u tome razdoblju naći u New Yorku usputno, tada znajte da će ulaznica za ovu nesvakidašnju muzejsku priču iznositi 35 dolara.

Pizza 2
Foto: Flickr

Neke od već najavljenih atrakcija u Muzeju pizze bit će:

  • edukacija o povijesti ovog kulinarskog specijaliteta putem interaktivne prezentacije;
  • društvene igre, slike i filmovi koji se tematski vrte oko pizze,;
  • nešto poput zabavnog parka inspiriranog pizzom;
  • interijer u potpunosti inspiriran ovim jelom.

Jašta, u muzeju će se moći i pojesti prava pizza, kad posjetitelji ogladne od razgledavanja.

Pizza 3
Foto: Pixnio

Karte je već moguće rezervirati na službenoj stranici The Museum of Pizza, a po svemu sudeći, organizatori očekuju navalu ljudi na otvorenju.

Događaj se oglašava kao nezaboravno “višeosjetilno, psihodelično iskustvo”. Nema sumnje gdje će se većina ljubitelja talijanske hrane, kao i većina stonera koji žive u New Yorku nalaziti 13. listopada. 🙂

***

Preporučeni tekst: Kulinarske delicije prerušene u otpad! Hmm, pohvale kuharu?

Lifestyle, Priča dana, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *