Ona je “The Grindmother”, baka koja pjeva u ekstremnom metal bendu

Baš kad pomislite kako ste vidjeli i čuli sve što beskrajno čudna scena nekomercijalne underground glazbe ima za ponuditi, dogodi vam se da pronađete nešto ovakvo – The Grindmother! Internet je predivna stvar!

The Grindmother je, da stvari budu sasvim jasne, grindcore metal bend u kojem vokale izvodi 69-godišnja baka. Naziv benda spoj je dviju riječi, engleskog izraza za baku, grandmother, i ekstremnog glazbenog žanra znanog kao grindcore, koji se odlikuje neljudski brzom i agresivnom svirkom, kratkim pjesmama nabijenim političkim porukama te urlajućim i vrištećim vokalima.

Pa, kako The Grindmother zvuči? Sama glazba je poprilično tipičan grind/death metal. Ovaj dio odrađuje pjevačičin sin s umjetničkim imenom Rain Forest, čija je ideja i bila pokrenuti band. No izrazito energični vokali pružaju pravo iznenađenje.. Naime, ova opičena 69-godišnja Kanađanka na studijskim snimkama i nastupima uživo urla iz dubine pluća, kao da je potpuno popi*dila.

Band The Grindmother posljednjih je godina odradio nekoliko desetaka nastupa uživo, a svugdje gdje se pojave svojevrsna su atrakcija jer nitko u publici zapravo ne može vjerovati čemu svjedoči. Sami članovi benda ne doživljavaju se pretjerano ozbiljno, ali se očito dobro zabavljaju i uživaju u onome što rade.

Grind baka” nikad prije pokretanja ovog projekta, dakako, nije slušala metal glazbu. No, njezin sin je u jednom trenu na računalu iskombinirao njezino iživcirano vikanje sa žestokom glazbenom pozadinom i u tom trenu doživio “prosvjetljenje”, te svoju vremešnu majku pozvao da snimi vokale za neke njegove instrumentale.

Na kraju je The Grindmother izdao album nazvan The Age Of Destruction, a nakon svojevrsnog prošlogodišnjeg zatišja, na svome YouTube kanalu obavijestili su publiku da rade na novim stvarima.

The Grindmother je do sad, uz autorske pjesme, snimila i jednu obradu, i to ni manje ni više nego pjesme Slave New World legendarnog brazilskog metal benda Sepultura.

Grind baka”, inače, pjeva (to jest, urla) o nepravdi u svijetu, ekologiji i sličnim temama. U jednom je trenu ova razigrana gospođa putem interneta privukla i pažnju spaljene legende Ozzyja Osbournea, čovjeka koji je praktički izmislio metal. Ozzy je, nakon upoznavanja s radom benda The Grindmother, na Twitteru u svome prepoznatljivome stilu jednostavno poručio:

Ozzy reagira na The Grindmother
Foto: Twitter/OzzyOsbourne

The Grindmother je nedvojbeno izazvala interes metalne javnosti. Njezinu priču su, među mnogim medijima, prenijeli i Vice te Metal Injection. Kako band zapravo zvuči možete provjeriti na linkovima priloženim u tekstu. 🙂

***

Preporučeni tekst: Kako izgleda heavy metal koncert za gluhe osobe?

Bizarno, Boemski kutak, Glazba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *