Most koji pridržavaju “božje ruke” otvoren u Vijetnamu

Mislite da vas je teško oduševiti? Imuni ste na turističke atrakcije? Probajte prošetati Vijetnamskim zlatnim mostom, pa da vas onda čujem!

Moderni Vijetnam je diljem svijeta poznat, između ostaloga, i zbog svoje unikatne arhitekture u kojoj se spajaju drevna istočnjačka mistika i moderni, eksperimentalni dizajn. No, Zlatni most koji se ovog lipnja otvorio za posjetitelje u spektakularnom gradu Da Nangu doista je nešto što se ne viđa svakodnevno.

Naime, novootvoreni Zlatni most, koji počiva iznad brdovitog predjela Ba Na u gradu Da Nangu pridržavaju dvije goleme ruke isklesane od kamena i pričvršćene za stijenu. Tako šetajući ovim mostom dugim 150 metara, i to na čak 1400 metara nadmorske visine, imate dojam da vas pridržavaju goleme “božje ruke”.

Cijeli most je obojen u žuto, a s obje strane njegove nebeske promenade posađeno je ljubičasto cvijeće, što stvara predivan kontrast. Pridodajte tome spektakularan pogled na milje i milje nedirnutih lokalnih pošumljenih Ba Na brda dok se penjete “nebu pod oblake”, i shvatit ćete koliko je ova nova vijetnamska turistička atrakcija doista posebna.

Turisti su već oduševljeni i novom lokalnom atrakcijom egzotičnog i predivnog Da Nanga, te se može reći da je Zlatni most već u samom startu postao nova nezaobilazna turistička atrakcija za sve koji se odluče posjetiti to područje.

***

Preporučeni tekst: Crnopačka uholoža: Prvi dio pakleničke planinarske kronike

Lifestyle, Priča dana, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *