Legendarni rockeri izdali prvi video spot nakon 50 godina postojanja!

Možda imate osjećaj da u životu uvijek kasnite? Kasno ste izgubili nevinost? Još nemate vlastiti stan? Mliječni zubi su vam ispali tek s 10 godina? Bez brige, sve je to još u granicama uobičajenog. Da vam to dokažemo, danas ćemo se pozabaviti slučajem legendarnog rock benda koji je ovih dana objavio svoj prvi video spot nakon cijelih pola stoljeća glazbene karijere! 😀

“Marketinški zakašnjeli” bend o kojem je riječ je ni manje ni više nego vrlo utjecajni Creedence Clearwater Revival! U glazbi su se javili za vrijeme hippie revolucije krajem 60-ih godina 20. stoljeća, a i do danas su ostali pojam folk-rock glazbenog izričaja, koji je 60-ih bio silno popularan.

Creedence Clearwater Revival
Foto: Wikipedia

Prvi album Clearwateri su izdali još davne 1968. godine, to jest prije pola stoljeća! Usprkos tome što danas više nisu u žarištu javnosti, i dalje ih se cijeni kao jedne od pionira rock glazbe. Prisjetimo se, neki od njihovih najlegendarnijih hitova su primjerice “Lookin Out My Hack Door”, “Have You Ever Seen The Rain” i “Bad Moon Rising”.

Iako se Creedence Clearwater Revival zapravo raspao još 1972., kad su objavili i svoj zadnji album, basist i bubnjar odlučili su od 1995. djelovati dalje pod imenom Creedence Clearwater Revisited, dok su se ostali članovi bivšeg benda u međuvremenu posvetili solo karijerama ili umrli.

Spot zakasnio 50-ak godina!

Tako je pitanje radi li se danas o “službenom Clearwater bendu” u najmanju ruku podložno debatiranju, no nekadašnji Creedence Clearwater Revival nedavno je svejedno dobio svoj prvi službeni video spot, i to za pjesmu “Fortunate son” koja je originalno bila objavljena na njihovom četvrtom albumu “Willy and the Poor Boys” 1969. godine.

Ovaj obljetnički video možete pogledati na priloženom linku, pritom se prisjetivši nekih prošlih vremena kad je glazba još imala dubinu i značenje. Uživajte!

***

Preporučeni tekst: Kako izgleda heavy metal koncert za gluhe osobe?

Boemski kutak, Glazba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *