Kokoš Sammi putuje svijetom i prava je internetska zvijezda!

Možda će vas iznenaditi, ali kokoši su zapravo vrlo privržene životinje, sklone pokazivati emocije i naklonost prema ljudima. Osim toga, i dosta su pametnije nego li smo to inače spremni priznati. A sve ove kokošje karakterne kvalitete utjelovljuje jedna nova internetska zvijezda u usponu – kokoš po imenu Sammi!

Sammi je posebno sretna kokoška, jer njezin vlasnik, Amerikanac Dave Cox, ne gleda na nju kao na buduću pečenku, već kao na svoga voljenog ljubimca i životnoga sudruga. Nabavio je Sammi nakon emocionalno teškog gubitka psa. Pošto nije bio spreman jednog neprežaljenog psa jednostavno zamijeniti drugim, odlučio se pokloniti svoju pažnju pomalo netipičnom novom životnom sudrugu koji nese jaja.

Izgleda da mu je u međuvremenu jednogodišnja Sammi posebno prirasla srcu jer ova kokoš vodi bolji i zanimljiviji život nego li većina pasa (ili, budimo realni, i većina ljudi). Vidite, Dave sa svojom Sammi putuje po cijelim Sjedinjenim Američkim Državama, te bilježi njihove zajedničke avanture na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama i YouTubea.

Dave je za stranicu people.com sljedećim riječima pokušao opisati svoj odnos sa Sammi:

“Kad smo kod kuće, bez ostalih stvari koje joj odvlače pažnju, Sammi je tada mnogo nježnija i želi biti uz mene gdje god ja krenuo. Uvečer često zajedno sjedimo u stolici za ljuljanje, a ona voli da ju se češka i masira dok mi sjedi u krilu.”

Da Sammi postaje prava internetska senzacija govori broj njezinih pratitelja na Instagramu – gotovo 21 tisuća ljudi sa zanimanjem prati njezine putopisne avanture!

Gettin' some love ❤️ #chickenofthesea #beachchicken #sammichicken

A post shared by Sammi Chicken (@sammichicken) on

Dave opisuje kako je imati kokoš i slično i različito od imanja klasičnih kućnih ljubimaca. Ističe da je za treniranje kokoši potrebno mnogo strpljenja i razumijevanja, no svaki djelić truda mu se isplatio jer su kokoši, kaže, privržene poput pasa i neovisne poput mačaka.

Jedan od najljepših dijelova Daveovih i Samminih putovanja definitivno je njihov zajednički posjet plažama duž američke obale. Tamo Sammi vrlo očito uživa u smirujućim šetnjama plažom i gacanju u plićaku, a voli i zaplivati u oceanu.

Preporučujemo vam da i sami bacite oko na jedan od nekoliko dostupnih videozapisa Samminih avantura s plaže. Garantiramo vam da će to biti najljepša, najsmirujućija stvar koju ćete vidjeti cijeli dan:

Nadamo se da će avanture Davea i Sammi još dugo potrajati te da će se ovaj neobični i simpatični par naputovati, nauživati svijeta i stvoriti još mnogo nezaboravnih zajedničkih uspomena. 🙂

***

Preporučeni tekst: Posebne “pseće pive i pizze” sve su popularniji dio Hrvatske turističke ponude

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *