Kako izgleda heavy metal koncert za gluhe osobe?

Kako izgleda heavy metal koncert za gluhonijeme? Iako početak ovog teksta zvuči kao uvod u neki politički nekorektni vic, obećajem vam da se radi o pravoj vijesti i da je ono što ćete u nastavku pročitati i vidjeti zapravo vrlo simpatično.

Naime ovih je dana na internetu osvanula snimka s nastupa poznate ekstremne metal grupe “Lamb of God”. Nastup se, iako o ovoj snimci trenutno nema mnogo dostupnih informacija, navodno dogodio u gradu Austinu u Teksasu. Dok članovi benda na snimci u svome uobičajenome stilu praše tako da se trese zemlja, ispred pozornice može se vidjeti i jedna entuzijastična djevojka. Ona, naime, gestikulira i maše rukama u ritmu pjesme “Ruin”.

Foto: YouTube/Headbangerz Club

Već na prvi pogled očito je da se radi o znakovnoj interpretatorici za gluhe. Na prvi pogled je očito i da obožava svoj posao, te da i više nego li uživa u žestokoj svirci.

Međutim, djevojka na snimci nije se zaustavila “samo” na znakovnom prevođenju teksta pjesme. Ona pomoću ekspresija lica te ritmičkih pokreta tijela također “interpretira” i ozračje, ton te ritam pjesme.

Razmislite malo o tome koliko je ovo zakon. Metalci su zbog svoga imidža obično u javnosti percipirani kao agresivni, zatucani i potencijalno opasni ljudi. Ali stvarnost je obično potpuno suprotna – mnogi od ljubitelja ove ekstremne glazbe veoma su socijalno osviješteni, i spremni pomoći potrebitima. Tako si je netko dao truda i unajmio djevojku sa snimke. Time je osigurao mogućnost koncertnog sudjelovanja i posjetiteljima koji imaju poteškoća sa sluhom!

Za sad nije poznato u čijem se angažmanu ova entuzijastična znakovna interpretatorica našla na koncertu Lamb of God-a. No, ako je suditi prema komentarima ispod videa, ovo nije prvi put da Lamb of God imaju znakovnog tumača za gluhe na svojim koncertima.

 

Boemski kutak, Glazba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *