Dvorac iz serije Igra prijestolja ponuđen na prodaju!

Jeste li ikada poželjeli da se bar nakratko možete preseliti u fascinantan svijet megapopularne fantastične serije Igra prijestolja?

E pa, možete! Jer, dio je jednog stvarnog dvorca, koji je u seriji glumio jednu od važnih lokacija, javno ponuđen na prodaju, a novi vlasnik može postati bilo tko spreman iskeširati traženu sumu novaca!

<visual: On the move; Brienne's magic scooter has brought her and Podrick Payne to Riverrun in no time – for a meeting with the guy in the next photo>

Objavljuje Winterfell DirewolvesČetvrtak, 9. lipnja 2016.

Impresivni dvorac Gosford nalazi se na sjeveru Irske, a u Igri prijestolja ova je lokacija glumila sjedište obitelji Tully, dvorac Rijekotok.

Najbolje od svega jest to da je dio ovog dvorca zapravo ponuđen po jako povoljnoj cijeni! Naravno, i dalje ga mogu priuštiti samo najimućniji jer se za njega traži oko 656 000 dolara, no s obzirom na cijene današnjih nekretnina, realno gledano, ovakva cijena za cijeli jedan dvorac zaista je smiješno niska.

Now's a great time to buy Riverrun Castle from 'Game of Thrones', Buying a castle is one of those things a lot of…

Objavljuje PradodesignPonedjeljak, 30. srpnja 2018.

Ovaj dvorac izgrađen je oko polovice 19 stoljeća. No, od tad pa do danas, imao je zanimljivu povijest, čak i kada izuzmemo njegovu “ulogu u hit seriji. Izgradio ga je grof Gosforda Archibald Acheson. Tijekom 2. svjetskog rata u dvorcu su se smještale vojne trupe i ratni zarobljenici, a nakon okončanja borbe je prodan, te je zdanje od 80-ih godina prenamijenjeno u hotel.

Dijelovi dvorca koji su na prodaju preuređeni su u luksuzne apartmane (točnije, njih šest), a ako se odlučite na kupnju, prema javno dostupnim informacijama ćete u svome krilu dvorca imati na raspolaganju više od 15 spavaćih soba i 10 kupaonica. Loša strana je, međutim, to što iza ovih kamenih zidina još nije uvedeno grijanje. 🙂

Inače, jedna od najupečatljivijih scena koja se u Igri prijestolja odigrala na ovoj lokaciji bila je ona kad je novi kralj Sjevera, Robb Stark, u dvorištu Rijekotoka odrubio glavu svome pobunjenome vazalu Rickardu Karstarku jer je ovaj bez razloga zaklao Lannisterskog izaslanika.

Dvorac je ponuđen na prodaju putem agencije Maison Real Estate. Navalite, još malo pa nestalo! 🙂

***

Preporučeni tekst: Zašto George R. R. Martin ubija svoje likove?

Boemski kutak, Film, Lifestyle

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *