Čak dva odlična gosta na novom izdanju pjesničkog Preludiranja

Na ovoj stranici već sam pisao o zagrebačkoj pjesničkoj tribini Preludiranje koju je početkom ove godine pokrenuo Milko Kiš, klavijaturist Hladnog Piva. No, s obzirom na ponovno ima novosti u vezi s ovom zanimljivom pjesničkom platformom, mislim da je vrijeme za mali apdejt!

Ako se sjećate, u prošloj smo najavi Milkovog Preludiranja govorili o tome kako se tribina iz kvarta Trnje preselila na Jarun. Pa ipak, Jarun je, izgleda, većini posjetitelja bio pomalo izvan ruke za večernje okupljanje srijedom. Tako se tribina nedavno ponovno preselila i trenutno se održava na savskom brodiću-kafiću po imenu Brazil, u kojem pjesnička okupljanja već nisu nepoznanica.

Preludiranje Brazil 1
Foto: Facebook Preludiranje:Milko Pjesniciranje:Željko i Nikica

Prošloga je tjedna već održana prva tribina u Brazilu, a na njoj su gošće bile Ljiljana Lipovac i Lidija Puđak. Ovog tjedna Preludiranje nastavlja punom parom i ponovno ugošćava čak dva gosta: etablirane pjesnike Željka Buklijaša i Nikicu Krajinu. Njih dvojica nastupit će u Brazilu već ove srijede, dakle sutra – dana 10. 10. 2018., s početkom u 20:30 sati.

Željko i Nikica inače su vjerni podržavatelji i jedni od nosećih stupova pjesničke tribine Jutro poezije, u sklopu koje su 2010. godine uredili izdašnu knjigu Antologija jutra poezije. Zato će ovi vrsni pjesnici na Milkovoj tribini 10. 10. predstaviti vlastite stihove, kao i podsjetiti okupljene na ovu značajnu antologiju koja je u neku ruku sumirala i ovjekovječila 46 godina dotadašnjeg postojanja (!) Jutra poezije.

Buklijaš, Kiš i Krajina
Foto: Facebook

Kao i uvijek će svako od okupljenih, nakon nastupa glavnih gostiju, biti dobrodošao predstaviti se okupljenima i predstaviti vlastiti pjesnički uradak. Sve će, dakako, opet biti popraćeno i zdravom količinom svirke uživo koju će osigurati Milko Kiš.

Do Brazila na Savi se, inače, dolazi vrlo lako, čak i ako dolazite tramvajom. Trebate se samo dovesti do savskog mosta i okretišta tramvaja u Savskoj ulici, a zatim od okretišta produžiti kojih 5 minuta ulijevo savskim nasipom, prema tzv. Hendrixovom mostu, ispod kojeg se nalazi brod-kafić Brazil.

Nadam se da se vidimo tamo!

***

Preporučeni tekst: Najava nove serije Kurzivovih tekstova za sve domaće knjigoljupce

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *